Predstavnici Građanske inicijative More je kopno u srijedu su ispred Hrvatskog sabora, koji odlučuje o istupanju Hrvatske iz arbitražnog sporazuma sa Slovenijom, poručili da Sabor treba raskinuti sporazum o arbitraži.

“Smatramo da su stvorene sve pravne i političke pretpostavke za raskid tog sporazuma i da je Hrvatska dobila novu priliku da zaštiti svoj suverenitet i teritorijalni integritet”, izjavio je predsjednik Inicijativnog odbora Mate Knezović. Iza takve će odluke, uvjeren je, stati cjelokupan hrvatski narod.

Ukoliko Sabor smatra da Hrvatska treba provjeriti stav hrvatskog naroda predlažemo da se raspiše referendum, rekao je Knezović. Ako se, dodao je, ne dogodi ni jedno ni drugo, inicijativa More je kopno će pokrenuti akciju prikupljanja potpisa za raspisivanje narodnog referenduma na kojemu bi se odlučilo o tom pitanju.

More je kopno smatra da je i za Hrvatsku i za Sloveniju dugoročno najbolje da o razgraničenju na moru i kopnu odlučuju stalni međunarodni sudovi.

Komentiraj

FOTO: Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.