– Bolivijski predsjednik Evo Morales nije uspio referendumom promijeniti ustav što mu je trebalo omogućiti novi petogodišnji mandat, pokazali su konačni rezultati referenduma u toj zemlji objavljeni u utorak.

Izborna komisija objavila je da je 51,31 posto glasača na nedjeljnom referendumu glasalo protiv promjene ustava, dok je 48,69 glasalo za.

Rezultati referenduma u skladu su s anketama provedenim ovoga vikenda, koje su pokazale da će više od 52 posto glasati protiv  prijedloga.
Morales, prvi predsjednik  iz redova autohtonog stanovništva, obnašao je predsjedničku dužnost od 2006., a prema bolivijskom ustavu njegov sadašnji, posljednji mandat traje do 2020.
Na referendumu se odlučivalo o ustavnom članku koji bi Moralesu, ako bi ponovno bio izabran, omogućilo da ostane na položaju do 2025.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.