MONSERRAT CABALLE slavna operna pjevačica osuđena na šest mjeseci zbog utaje poreza

Slavna španjolska operna pjevačica Montserrat Caballe osuđena je na šest mjeseci uvjetne kazne zbog utaje poreza, javljaju španjolski mediji. Tužitelji su kazali kako Caballe nije platila više od pola milijuna poreza na svoju zaradu.

82-godišnja pjevačica priznala je 2010. godine kako je živjela u Španjolskoj, ali zbog poreznih olakšica bila prijavljena u Andori. Šestomjesečna kazna donesena je nagodbom, kako bi se izbjeglo suđenje. Pjevačica neće u zatvor, jer su sve kazne kraće od dvije godine u Španjolskoj automatski uvjetne. Uz to je zaradila i 326 tisuća eura novčane kazne.

Tužitelji tvrde kako je tijekom 2010. godine zaradila više od dva milijuna eura od snimanja i brojnih koncerata. Svoje je prebivalište prijavila u andori, a živjela je u Španjolskoj iz jedinog razloga – da Španjolskoj ne plaća porez, ustvrdili su tužitelji.

Caballe je najpoznatija po ‘Barceloni’, duetu s pjevačem Queena Freddijem Mercuryjem iz 1987. godine. U karijeri dužoj od 50 godina, nastupala je u svim većim opernim kućama i surađivala s brojnim pjevačima poput Luciana Pavarottija i Placida Dominga.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.