Rusija je pronašla crnu kutiju iz bombardera SU-24 koji je srušila Turska na sirijskoj granici u studenom i dešifrirat će je uz pomoć stranih stručnjaka, izjavio je u utorak predsjednik Vladimir Putin.

“Molim vas da je zasad ne otvarate”, kazao je Putin ministru obrane Sergeju Šojguu pri predstavljaju crne kutije, po ruskim agencijama, zatraživši da je otvore “tek u prisustvu stranih stručnjaka”.

Šojgu je kazao da su teritorij na koji je pao ruski bombarder “oslobodile” sirijske specijalne snage što im je omogućilo da otkriju crnu kutiju u zoni koju su dotad držali pobunjenici.

Predsjednik Putin izjavio je da će analiza crne kutije omogućiti da se odredi putanja i parametri položaja bombardera u trenutku kad su ga srušile turske zračne snage.

Ruski bombarder srušile su 24. studenoga turske zračne snage blizu granice između Sirije i Turske izazvavši između dvije zemlje najgoru krizu od vremena hladnog rata.

Komentiraj

FOTO:EPA/MIKHAIL KLIMENTIEV/SPUTNIK
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.