20:00 Le Monde javlja kkao je Abdeslam sada i službeno identificiran pomoću otisaka prstiju. Izvješća govore kako bi se trebao pojaviti pred belgijskim sudom, a branit će ga odvjetnik Sven Mary.

19:50 Lokalni mediji javljaju kako je policija uhitila i trećeg muškarca u Molenbeeku, a njegov identitet još nije otkriven.

19:40 Belgijski mediji javljaju kako je s Abdeslamom uhićen i Soufiane Kayal, a potraga traje za još jednim muškarcem. Kayal je navodno povezan s Mohamedo Belkaidom, Alžircem ubijenim u policijskoj operaciji u Bruxellesu u utorak.

19:10 Zamjenik gradonačelnika Molenbeeka Ahmed El Khannouss rekao je kako je dobio informaciju da je Abdeslam ranjen u nogu i potom uhićen. Za AP je rekao kako policija i dalje traga za još jednom osobom.

18:50 Novinar Le Mondea Nicolas Chapuis javlja kako Molenbeekom i dalje odjekuju eksplozije granata.

18:32 “Imamo ga!”, napisao je državni tajnik za migraciju Theo Francken na Twitteru.

18:20 Belgijski premijer Charles Michel i francuski predsjednik Francois Hollande dat će zajedničku izjavu za medije.

18:10 Reporterka New York Timesa Rukmini Callimachi preko Twittera je komentirala uhićenje Abdeslama. Naglašava da je njegovo uhićenje veliki iskorak, jer je jedini preživjeli član ISIS-ove skupine koja je izvela pariške napade. Callimachi ističe da bi informacije koje bi policiji mogao dati Abdeslam mogle potpuno raskrinkati kako je Islamska država provela terorističke napade na Pariz u studenom prošle godine.

17:58 Salah Abdeslam, osumnjičeni za prošlogodišnje terorističke napade u Parizu, uhićen je u petak u Molenbeeku tijekom policijske antiterorističke operacije, rekao je policijski izvor za BBC.

Dodao je kako je Abdeslam ranjen u nogu.

17:40 U antiterorističkim operacijama u predgrađu Bruxellesa Molenbeeku u petak je ispaljeno nekoliko hitaca, javljaju lokalni mediji i dodaju da je, prema neslužbenim informacijama, dvije su osobe ranjene tijekom policijske operacije.

Belgijski mediji objavili su kako je jedan od ranjenih Salah Abdeslam, osumnjičeni za prošlogodišnje terorističke napade u Parizu u kojima je poginulo 130 ljudi. Tužitelji još uvijek nisu potvrdili ove napise.

Svjetske agencije pišu kako je belgijski premijer Charles Michel hitno otišao sa summita Europske unije i Turske koji se održava u Bruxellesu.

Ranije ovog tjedna, otisci Salaha Abdeslama, ključnog osumnjičenika za napade u Parizu koji je još uvijek u bijegu, pronađeni su u stanu u južnoj bruxelleskoj četvrti Forestu.

Komentiraj