Kansas City Royalsi drugu godinu zaredom osvojili su naslov pobjednika Američke lige u MLB-u, te će se u “World Seriesu” sučeliti s prvacima Nacionalne lige New York Metsima za naslov bejzbolskih prvaka, Royalsi su u finalu doigravanja AL-a svladali Toronto Blue Jayse sa 4-2 u pobjedama.

U dramatičnoj šestoj utakmici u Kansas Cityju Royalsi su slavili sa 4-3, a pobjednički “run” postigao je Lorenzo Cain u osmom “inningu” kada je uspio otrčati s prve baze do “home platea” nakon udarca Erica Hosmera, koji se zaustavio već na prvoj bazi. Posao je u devetom “inningu” s dosta muke zaključio “closer” Royalsa Wade Davis koji je uspio izbaciti tri udarača Blue Jaysa u trenucima kada je jedan njihov napadač već osvojio tri baze i stigao nadomak izjednačenja.

  • Royalsi su i prošle godine nastupili u “World Seriesu”, ali su izgubili od San Francisco Giantsa sa 4-3, a u odlučujućoj sedmoj utakmici u San Franciscu bilo je 3-2 za Giantse. Za momčad iz Kansas Cityja ovo će biti ukupno četvrti nastup u “World Seriesu”, ali dosada je osvojila samo jedan naslov, prije točno 30 godina (1985), dok su gubili u finalima 1980. i 2014.

Blue Jaysi su tako ostali na dva nastupa u “World Seriesu”, a oba puta su i osvojili naslov (1992, 1993).

New York Metsi osigurali su nastup u “World Seriesu” prije dva dana nakon što su u finalu NL-a sa 4-0 u pobjedama “pomeli” Chicago Cubse.

Za Metse će ovo biti povratak u “World Series” nakon 2000. godine kada su izgubili od gradskih suparnika Yankeesa, dok na naslov čekaju od 1986. kada su po drugi put podigli pobjednički pehar (prvi su put prvaci postali 1969.).

Cubsi, koji su svoj posljednji naslov prvaka osvojili još davne 1908. godine, a u “World Seriesu” su posljednji put igrali 1945., tako će produžiti svoj “post”.

“World Series” započet će 28. listopada, domaćin u prve dvije utakmice bit će prvak Kansas City, a naslov prvaka osvojit će momčad koja prva ostvari četiri pobjede.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.