Zbog podmetanja nekoliko manjih požara na otoku Korčuli lokalna policija uhitila je 24-godišnjakinju piromanku, izvijestila je dubrovačko-neretvanska policija koja je uhićenu u petak predala pritvorskom nadzorniku.

Policija sumnja da je 24-godišnjakinja 21. srpnja oko 9.20 sati, u blizini jednog ugostiteljskog objekta, na dva mjesta uz rub ceste zapalila nisko raslinje i suhu travu, nakon čega je i u skladištu ugostiteljskog objekta izazvala požar. Sva tri požara su ugašena intervencijom mještana i osoblja ugostiteljskog objekta.

Potom je dan kasnije oko 11 sati, na dijelu neobrađenog zemljišta, upaljačem ponovno zapalila suhu travu i nisko raslinje. “Opožarena je površina od oko 400 m2, a intervencijom DVD Korčula i mještana ovaj požar je ugašen u 12.35 sati”, kažu u policiji.

Uhićenu sumnjiče i da je istog dana, oko 23 sata, pokraj dvorišta obiteljske kuće još jednom zapalila suhu travu, da bi u petak oko 2.40 sati, na katu kuće u kojoj boravi, izazvala požar koji je zahvatio zavjesu, vrata, klima uređaj i dio kreveta. U oba slučaja vlasnik kuće je vrlo brzo ugasio požare, izvijestila je policija.

“Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, osumnjičena je 24.srpnja, uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku”, navodi se u policijskom priopćenju.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.