Američka savezna država New York će seksualnim zločincima koji su na uvjetnoj kazni zabraniti igru Pokemon Go zbog straha da bi tako popularna virtualna igra seksualnim predatorima mogla omogućiti da lakše namame mlade žrtve, kazali su u ponedjeljak dužnosnici.

Guverner Andrew Cuomo je nadležnim službama naredio da se za 3000 seksualnih prijestupnika koji su na uvjetnoj slobodi onemogući da igraju Pokemon Go ili slične virtualne igre. Od tvrtke Niantic je tako zatražen popis igrača kako bi se njihova imena usporedila s listom seksualnih predatora.

“Zaštita djece u New Yorku naš je prioritet i kako se tehnologija razvija mi se moramo pobrinuti da taj napredak ne postane novi način na koji opasni predatori vrebaju nove žrtve”, kazao je Cuomo.

U samo dva tjedna, za tu se igru u SAD-u registriralo preko 20 milijuna korisnika.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.