Bivši savjetnik ruskog predsjednika Vladimira Putina koji je u studenome pronađen mrtav u hotelskoj sobi u Washingtonu umro je “od ozljede glave tupim predmetom”, objavile su mjesne vlasti u četvrtak navečer.

Patolog je rekao da je Mihail Lesin (59) čije je tijelo nađeno 5. studenoga u hotelu na Dupont Circleu, umro od ozljede glave tupim predmetom, navodi Washington Post, koji dodaje da je posrijedi “misteriozna smrt” jer je imao i nekoliko ozljeda po vratu, torzu, rukama i nogama.

Glasnogovornik washingtonske policije rekao je da se slučaj istražuje, no nije želio odgovoriti radi li se o zločinu.

Lesinova obitelj tvrdi da je preminuo od srčanog udara.

Glasnogovornik ruskog veleposlanstva u SAD-u rekao je da su njihovi dužnosnici nekoliko zadnjih mjeseci putem diplomatskih kanala pokušavali dobiti informacije o napredovanju istrage.

“Nismo dobili nikakve bitne informacije. S obzirom na dokument koji je danas objavljen, očekujemo da američka strana  pruži relevantno službeno objašnjenje”, napisao je glasnogovornik Juri Melnik u mailu.

Lesin je bivši Putinov ministar informiranja između 1999. i 2004.  a kasnije njegov savjetnik tijekom nekoliko godina.

Mreža ABC News objavila je da je Lesin bio optužen za cenzoriranje ruskih neovisnih medija. Preuzeo je čelno mjesto u Gazprom-Media Holding u 2013. ali je dao ostavku sljedeće godine.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.