Olupina aviona koja sadrži mnoštvo kostura kao i nacrtanu malezijsku zastavu pronađena je na jednom zabačenom filipinskom otoku, a prema prvim spekulacijama moglo bi se raditi o nestalom letu MH370 Malaysia Airlinesa, piše Daily Mail.

Policija je potvrdila da je prijavljen pronalazak ostataka aviona u džungli na udaljenom otoku Sugbai. Audio tehničar Jamil Omar pronalazak je prijavio policiji nakon što je njegova ujna, Siti Kayam na ostatke naišla dok je lovila ptice. Žena se navodno čak i popela na olupinu te unutra vidjela kosture poginulih. Također je pronašla malezijsku zastavu.

Prema prvim spekulacijama ovo bi zaista mogao biti let MH370 Malaysia Airlinesa koji je nestao u ožujku prošle godine sa 239 putnika i članova posade.


Policija je još uvijek rezervirana prema cijelom slučaju te ne žele ništa potvrditi pogotovo kad se uzme u obzir da su francuske vlasti ranije potvrdile da je jedan dio aviona pronađen na otočiću La Reunion na zapadu Indijskog oceana, a s obzirom da je između ove dvije lokacije prilično velika udaljenost teško je zamisliti da je riječ o dijelovima istog aviona.

Ipak, policija ne odbacuje za sada nijednu mogućnost. Tako se dio krila pronađen na La Reunionu zapravo mogao ranije odlomiti i biti razlog padu cijelog zrakoplova.

Sve dosadašnje potrage za nestalim avionom pokazale su se uzaludnima, a vrlo brzo trebali bi znati je li na filipinskom otočiću zaista ostatak aviona malezijske kompanije ili nešto drugo.

“Pitali smo ljude koji žive na otoku, ribare, ali oni ne znaju ništa”, rekao je jedan pomorski službenik.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.