Luka Mišetić, odvjetnik generala Ante Gotovine, u četvrtak je u povodu presude Haškog suda Radovanu Karadžiću od 40 godina zatvora, na svom Twitter računu izrazio zbunjenost odlukom zapitavši se što je propustio u presudi Karadžiću kada su drugi za manje zločine dobili veće kazne.

“Galić je dobio doživotni zatvor za granatiranje Sarajeva. Tolimir je kažnjen doživotnim zatvorom za Srebrenicu. Karadžiću 40 godina za Sarajevo i Srebrenicu zajedno. Što propuštam?”, zapitao se Mišetić.

Stanislav Galić, zapovjednik Romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske, bio je suđen na doživotni zatvor 2003. kao najodgovorniji za dugotrajnu opsadu Sarajeva, uključujući i pokolj na tržnici Markale 2004.  kada je ubijeno 66 ljudi.

General Vojske RS Zdravko Tolimir je 2012. osuđen na doživotni zatvor zbog zapovjedne odgovornosti za srebrenička masovna pogubljenja, kao i ubijanje ključnih ljudi bošnjačke zajednice u Žepi – kao bivši pomoćnik Ratka Mladića za obavještajno–sigurnosne poslove u Glavnom štabu VRS-a.

Komentiraj

FOTO:Filip Brala/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.