Bivši ministar vanjskih i europskih poslova te aktualni saborski zastupnik HDZ-a Miro Kovač u utorak je izjavio da nije iznenađen ostavkom Davora Ive Stiera na mjesto ministra vanjskih poslova.

“Vidio sam jučer njegovu konferenciju, on je rekao da želi raditi tu u zemlji i očekujem od njega da doprinese radu Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru i razvoja HDZ-a kao državotvorne stranke, koja je narodnjačka, državotvorna i da zaista budemo vjerodostojni prema građanima”, rekao je Kovač u programu N1 televizije.

Ispričao je i kako je došlo do koalicije s HNS-om. “Koje smo rješenje imali – izbori, ne, koje smo mogućnosti imali – teoretski koalirati sa SDP-om, to nije bilo moguće i zbog aktualne konfiguracije iako mislim da bi mnogi u HDZ-u bili sretniji koalicijom sa SDP-om. Bio je tu HSS, što bi bila prirodna opcija, ali oni to na čelu s Beljakom nisu htjeli, treća mogućnost je bila ova mogućnost s HNS, i bila je s nekim manjima, pojedincima od situacije do situacije. Odabrana je ova mogućnost s HNS-om”.

Naglasio je da je HDZ najveći partner u koaliciji i da je prirodno da ono što HDZ jest bude dominantno u politici Vlade. Kovač kaže da je optimist da će se mandat odraditi do kraja. “Mislim da to može unckionirati, ali važno je da u politikam Vlade bude dominantno ono što je politika HDZ-a”, poručio je.

Komentiraj