Predsjednica ORaH-a Mirela Holy gostovala je u utorak u Temi dana N1 televizije povodom predstavljanja izborne liste, što je ORaH napravio prvi. Holy kaže kako su koncept kampanje predstavili jer su jedina stranka koja ima razrađeni koncept i samokandidiranje članova. Dodala je kako bi se trebao odrediti fiksni datum svih izbora, a ORaH predlaže studeni.

sve bolji rejting Zorana Milanovića i SDP-a Holy opravdava ‘populističkom kampanjom od početka godine’. “Premijer iskače iz svake paštete. Klasični populizam. Ipak, čini se da to donosi rezultate. Dolazi do konsolidiranja blokova”, rekla je Holy.

 

  • Poručila je da će podnijeti ostavku ukoliko ORaH ne prijeđe izborni prag ni u jednoj izbornoj jedinici. Na pitanje jesu li imali ponuda, neformalnih ili formalnih, iz SDP-a, Holy odgovara: “Imali smo. Nedavno se Maras u telefonskom razgovoru razbacivao brojem mandata, nudio nam je osam mjesta na listi. Po nama, politika ne smije biti grabež za vlast”.

 

SDP je nedavno kritizirao ORaH i poručio kako rade u korist HDZ-a. “Nema razlike između SDP-a i HDZ-a. Ova vlada je nastavila istim putem. Klijentelizam, guranje velikih projekata koji su suprotni javnim interesima. Nema ni reforme sudstva, javne uprave…”, kaže Holy.

Zalaganje ministra Siniše Varge za legalizacijom marihuane Holy ocijenjuje kopiranjem SDP-a ideja ORaH-a. Ipak, dodaje kako joj je drago što te teme ulaze u javni život. “Nikotin i alkohol izazivaju veću ovisnost od pušenja marihuana.Treba postojati kontrola država nad proizvodnjom i prodajom, ali apsolutno smo za slobodno pušenje marihuane”, ističe Holy za N1.

Komentiraj