• Miran Hajoš na 55. dječji festival u Šibeniku doveo je ‘Hamletovu istinu’
  • Jaka ekipa je radila predstavu, od redatelja Dražena Ferenčine, scenografa Lea Vukelića do kostimografije Ive Matije Bitange

 

Miran Hajoš, dugogodišnji ravnatelj virovitičkog kazališta, iz najmanjeg hrvatskog grada sa stalnim kazalištem, utemeljitelj VIRKAS- a, Virovitičkih kazališnih susreta, na ovogodišnji jubilarni 55. Međunarodni dječji festival u Šibeniku doveo je predstavu “Hamletova istina” koja je bila premijerno izvedena u Šibenskom gradskom kazalištu 23. lipnja. Godine 2013.

Više pročitajte u novom broju Nacionala.

Komentiraj

FOTO:Ivan Šemper
PODIJELI
Iva Körbler (Zagreb, 1973), povjesničarka umjetnosti, nezavisna kustosica i urednica Diplomirala povijest umjetnosti i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Osnovnu i srednju muzičku školu „Elly Bašić“ pohađala i završila u Zagrebu. Od 1995. objavljuje tekstove, kritike, intervjue i eseje o modernoj i suvremenoj umjetnosti i arhitekturi u stručnim časopisima i novinama. Od 2001.-2009. urednica za likovnu umjetnost i arhitekturu u časopisu „Vijenac“. Bila je pomoćna suradnica za likovnu umjetnost, arhitekturu i glazbu na „Hrvatskom enciklopedijskom rječniku“ (Novi liber, 2002). Suradnica je Nacionala od 2003.-2007. te od prosinca 2014.