Ministrica Anka Mrak Taritaš u utorak je u Banskim dvorima, odgovarajući na pitanja Twitter korisnika, rekla kako su nakon katastrofalne poplave u županjskoj Posavini svi koji su imali pravo na obnovu svojih kuća to pravo i ostvarili, a da su za rješavanje ostali samo “problematični” slučajevi.

“Poplava u županjskoj Posavini bila je prirodna katastrofa svjetskih razmjera, a država je odmah reagirala. Već 20. srpnja započeli smo obnovu, svatko tko je imao pravo na obnovu to je pravo i ostvario, ostale su samo one problematične i one će se rješavati. Svaka od tih ima uredne papire i uporabnu dozvolu. Predviđenih 45 milijuna kuna još uvijek nismo potrošili jer svaki obračun provjeravamo”, rekla je ministrica Mrak Taritaš, priopćila je vladina Služba za odnose s javnošću.

Odgovarajući na pitanja o projektu legalizacije, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja je rekla kako će svi predmeti biti riješeni do kraja sljedeće godine. “Hrvatski sabor usvojio je Zakon o legalizaciji u srpnju 2012. godine, do 30. lipnja zaprimili smo 820.000 zahtjeva, koji bi prema prijašnjem načinu rada bili riješeni u 10 do 15 godina. Dosad je pravomoćno riješeno 350.000 zahtjeva, a svi predmeti bit će riješeni do kraja 2016. godine”, istaknula je ministrica Mrak Taritaš i dodala da je dobit legalizacije oko milijardu kuna.

Govoreći o e-Dozvolama, ministrica Mrak Taritaš je rekla kako je građevinsku dozvolu uistinu moguće dobiti u 45 minuta. Istaknula je da brzina nije jedina prednost jer provedba projekta e-Dozvole omogućuje da se na isti način radi u cijeloj Hrvatskoj, transparentno i otvoreno, navodi se u priopćenju iz Vlade.

 

Komentiraj

FOTO:Nikola Cutuk/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.