Ministar pravosuđa Orsat Miljenić, ministar branitelja Predrag Matić i zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović ocijenili su u četvrtak da izbjeglička kriza neće izazvati dugoročno narušavanje međudržavnih odnosa između Hrvatske i Srbije.

Na pitanje novinara hoće li se narušiti odnosi među državama, ministar pravosuđa Orsat Miljenić kazao je da do dugoročnog narušavanja neće doći zbog toga što su susjedi orijentirani jedni prema drugima.

 

  • “Apsolutno neće, mi kao zemlja štitimo svoj interes. Treba biti jasno da ovim štitimo građane. Imamo vrlo veliki priljev izbjeglica, a Srbija će morati poduzeti određene mjere, koje rade sve druge zemlje, to je sve što tražimo jer je to u interesu naših građana i gospodarstva. Ni Mađarskoj izbjeglice ne dolaze nekontrolirano”, ustvrdio je Miljenić.

 

Ministar branitelja Predrag Matić također smatra da se politički odnosi neće narušiti. “Ako nakon rata odnosi nisu nepovratno narušeni, nakon ovoga sigurno neće biti”, istaknuo je.

Da je u interesu Hrvatske i Srbije očuvanje dobrosusjedskih odnosa kaže i zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović, koji poručuje da treba riješiti to pitanje bez obzira na povremene epizode napetosti. “Potrebno je malo dobre volje, u ovom slučaju tražimo da sa srpske strane pristanu surađivati s nama na ovom području”, rekao je Klisović.

Komentiraj