Ministri pomorstva prometa i infrastrukture te graditeljstva i prostornog uređenja Oleg Butković i  Lovro Kuščević izjavili su u srijedu, uoči sjednice Vlade, kako su protiv spajanja ministarstava hrvatskih branitelja i obrane.

 Ministarstvo branitelja treba ostati Ministarstvo branitelja, kratko je novinarima rekao ministar Butković.

Kuščević je također protiv spajanja ta dva ministarstva, istaknuvši kako o takvoj mogućnosti nema nikakvih saznanja. “Mislim da je to vrlo važno ministarstvo (Ministarstvo branitelja) i radi se o ljudima koji su dali svoju žrtvu za domovinu. Moramo brinuti o tim ljudima”, kazao je.

“Mislim da je to tema koju treba puno ozbiljnije razmotriti”, komentirao je ministar Kuščević medijska nagađanja o spajanju tih ministarstava.

Oba ministra ustvrdili su kako njihovi resori i Vlada odlično funkcioniraju te da će Vlada uskoro biti kompletirana. Naime, nakon ostavke Mije Crnoje ostalo je upražnjeno mjesto ministra hrvatskih branitelja, a očekuje se da će Vlada u srijedu na zatvorenom dijelu sjednice imenovati zamjenike i pomoćnike ministara.

Vezano uz mogućnost spajanja ministarstava branitelja i obrane, glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić, koji je i član Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta, u utorak je za HTV izjavio kako se njegova stranka i u predizbornoj kampanji odredila kako je Ministarstvo branitelja “višak”, s obzirom da prava branitelja i članova njihovih obitelji proizlaze iz zakona za čije provođenje treba biti nadležno Ministarstvo obrane.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.