Za šibenski TLM potrebno je što prije naći rješenje koje može razriješiti pat poziciju u kojoj se tvrtka nalazi, cilj je zadržavanje proizvodnje i očuvanje radnih mjesta, a od potencijalnih strateških partnera treba tražiti dokaze o ozbiljnosti namjera ulaganja u TLM, priopćeno je u srijedu iz Ministarstva gospodarstva nakon radnog sastanka čelnika Ministarstva s predstavnicima sindikata u TLM-u.

Kako se navodi u priopćenju, zbog teškog stanja u TLM-u, u Ministarstvu je održan radni sastanak ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka i suradnika s predstavnicima sindikata u TLM-u – Hrvatske udruge radničkih sindikata i Sindikata metalaca Hrvatske.

 

  • Predstavnici sindikata upoznali su ministra s trenutačnom situacijom u TLM-u, a ministar njih s aktivnostima koje Ministarstvo gospodarstva poduzima kako bi se očuvala proizvodnja te spasila radna mjesta.

 

“Na sastanku je zaključeno da se što prije mora naći rješenje koje može razriješiti pat poziciju u kojoj se TLM nalazi te da će sindikalni čelnici, s kojima komuniciraju potencijalni novi ulagači, kontaktirati te ulagače i zatražiti od njih konkretne informacije kao i dokaze o ozbiljnosti namjera za ulaganje u TLM. Naglašena je i spremnost Ministarstva da koordinira proces razgovora i pregovora između potencijalnih strateških partnera sa svim zainteresiranim dionicima uključenim u proces, ali pod uvjetom da takav ulagač ponudi zadovoljavajuća jamstva za proizvodnju”, navode iz Ministarstva gospodarstva.

Vrdoljak je na sastanku zaključio da je u ovom trenutku jedini cilj zadržavanje proizvodnje i očuvanje radnih mjesta te da je svaki strateški partner koji želi tome doprinijeti dobrodošao u Ministarstvo gospodarstva, zaključuje se u priopćenju.

Komentiraj

FOTO:HINA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.