U Ministarstvu pravosuđa u ponedjeljak je obavljena službena primopredaja dužnosti između dosadašnje zamjenice ministra Sandre Artuković Kunšt i novog ministra pravosuđa Ante Šprlje.

Artuković Kunšt je novoimenovanom ministru zaželjela uspješan rad te ga ukratko upoznala sa stanjem u Ministarstvu pravosuđa i najvažnijim projektima i aktivnostima.
“Uvođenje pravosudnih informacijskih sustava, prvenstveno e-Spisa u punu produkciju omogućilo je podizanje upravljačkih i organizacijskih aktivnosti na višu razinu. Rezultati zalaganja djelatnika u ovom ministarstvu i u pravosudnom sustavu u cjelini u protekle četiri godine su mjerljivi i vidljivi u brojčanim pokazateljima pada broja neriješenih sudskih predmeta i skraćenja njihovog trajanja, i uvjereni smo da će se ovi pozitivni trendovi nastaviti i u slijedećem razdoblju” kazala je Artuković Kunšt, priopćilo je ministarstvo.
Novoizabrani ministar pravosuđa Ante Šprlje zahvalio se na učinjenom u prethodnom mandatu u Ministarstvu pravosuđa. “Prepoznavanje sličnih područja koja zahtijevaju daljnje kratkoročne i dugoročne mjere i aktivnosti u pravosuđu potvrđuju zalaganje i stručan pristup, na kojem ćemo ustrajati, a obogatiti ćemo ga i novim reformama za koje smo detektirali da su nužne” naglasio je novi ministar, objavljeno je na službenoj internetskoj stranici.

Komentiraj