Ministarstvo kulture u utorak je objavilo još jedno priopćenje u kojem se očituje na poziv Hrvatskog novinarskog društva na tribinu posvećenu medijskim slobodama, koje se u ponedjeljak održalo u Hrvatskom novinarskom domu.

Ministarstvo kulture prvo je, opovrgavajući predsjednika HND-a Sašu Lekovića, da se ministar kulture na tribinu nije želio odazvati, objavilo kako HND poziv nije niti polao na adresu ministarstva kulture. U utorak je reagiralo i HND, navodeći kako ministar nije dobio jedan, već dva poziva. Jedan je došao od HND-a, a drugi od Zaklade Friedrich Ebert.

Naveli su kako je jedan od dva poziva i osobno donesen u zgradu Ministarstva. Iz Ministarstva kulture sada su, pak, poručili kako je spomenuti poziv ipak zaprimljen, ali u pisarnici Ministarstva kulture 22. travnja, ali ne i u Kabinet ministra.

“Iz još neutvrđenih razloga, očigledno dogodio propust stručnih službi Ministarstva kulture. Kako poziv nije bio evidentiran u Kabinetu ministra, ministar je na jučerašnji upit novinara je li dobio poziv za konferenciju odgovorio negativno. Izostao je poziv putem službenog e-maila, što je dosad bio uobičajen način komunikacije između HND-a i Ministarstva kulture”, priopćili su iz Ministarstva kulture.

Dodaju da bi se ministar Hasanbegović rado odazvao pozivu, ali nije bio u mogućnosti sudjelovati u konferenciji zbog ranije preuzetih obveza. “Očekujemo da će organizatori konferencije Ministarstvu kulture dostaviti zaključke rasprave kako bi i ministar kulture dr. sc. Hasanbegović mogao dati svoj doprinos tematici. Ponavljamo kako je ministar spreman odazvati se svakom zahtjevu za službeni razgovor, što potvrđuje i dosadašnja praksa”, priopćili su.

Komentiraj