Albanski ministar integracija je rekao da “veliki broj” sirijskih migranata čeka ulazak u Albaniju, zemlju koja je do sada bila pošteđena priljeva migranata, čija je policija obznanila da je u četvrtak odbila 12 Pakistanaca.

“Informiran sam da velikih broj Sirijaca čeka ulazak u Albaniju”, rekao je Klajda Gjosha tijekom posjeta jugu zemlje. On nije precizirao njihov broj.

Ministar je objasnio da je došlo do promjene putanje migranata vjerojatno zbog zakrčenja u Idomeni, na granici između Grčke i Makedonije.

Dvanaest Pakistanaca koji su ilegalno ušli u Albaniji, vraćeni su u četvrtak u Grčku, objavila je u četvrtak albanska policija u priopćenju.

Od srpnja više stotina migranata je pokušalo prijeći preko Albanije u Crnu Goru i nastaviti put prema središnjoj i sjevernoj Europi, ali ih je zaustavila albanska policija na granici između Albanije i Grčke.

“Vlada mora biti spremna poduzeti sve potrebne mjere da ne gradi zidove i da spriječi sirijske izbjeglice da uđu u Albaniju”, rekao je Gjosha.

Prema pisanju lokalnih medija albanske vlasti su razradile plan prihvata do 10.000 sirijskih migranata u Korci u vojnoj zračnoj bazi i u Gjirokastri blizu zračne luke.

Gjosha je naglasio važnost bliske suradnje u migracijskoj krizi sa svim susjednim zemljama, s Grčkom i drugim zemljama EU.

Komentiraj

FOTO:EPA/ARMIN WEIGEL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.