Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić posjetio je Krapinsko-zagorsku županiju i sa županom, gradonačelnicima i načelnicima razgovarao o mogućnostima povlačenja sredstava iz EU fondova.

„Županije su nosioci regionalnoga razvoja i pokazalo se do sada da imaju kapacitete za pripremu i realizaciju projekata. Ova županija ima veliki potencijal i ja očekujem da će ga sve više koristiti za apliciranje na EU natječaje“, ocijenio je ministar Tolušić u razgovoru o projektima kao što su izgradnja poduzetničkog inkubatora na području grada Krapine i aglomeracija Zabok-Zlatar, priopćeno je iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Nakon razgovora, ministar Tolušić je sa županom Željkom Kolarom i krapinskim gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem obišao Stari grad u Krapini. Sastano se i s načelnikom Općine Konjščina Mirkom Krznarom.

Prije radnog sastanka s gradonačelnicima i načelnicima zagorskih gradova i općina, ministar Tolušić kratko je posjetio i svetište u Mariji Bistrici gdje se susreo s rektorom svetišta monsinjorom Zlatkom Korenom i načelnikom općine Marija Bistrica Josipom Miličkim.

Obilaskom Starog grada Konjščina i posjetom tvornici ZMH Horvat završen je posjet Krapinsko-zagorskoj županiji, navodi se u priopćenju.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.