Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar u utorak je u Vinkovcima izrazio uvjerenje da će Vlada RH podržati projekt osnutka Visoke škole za primjenjenu informatiku u tom gradu.

“Taj projekt je na tragu onoga za što se zalaže ova Vlada, a to je ulaganje u znanje poglavito mladih, kako bi ostali u Hrvatskoj”, rekao je ministar Šustar u Vinkovcima nakon razgovora s gradonačelnikom Mladenom Karlićem o ulaganjima u vinkovačke projekte u osnovnoškolstvu i visokom obrazovanju.

“Ova Vlada, prije svega primjer Orešković, jasno pokazuje da nam na određenim razinama treba puno više informatičara nego što ih imamo. Tu će ovaj projekt sigurno dobiti potporu premijera. Uz to, na širem području, nakon Zagreba i Varaždina, ne postoji takva visokoškolska ustanova. Bit će to i podrška mladima iz cijele Slavonije da se obrazuju ovdje i ovdje ostanu živjeti”, ustvrdio je Šustar.

Po njegovim riječima, uvjeti i standardi u kojima rade učenici i studenti u Hrvatskoj moraju biti puno viši.

“Ujedno, pozivam sve da puno strukturalnije i ambicioznije krenu prema EU fondovima, kao jednom od dobrih izvora financiranja”, poručio je.

Vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić rekao je da su, pored projekta Visoke škole za primjenjenu informatiku, koja bi s radom mogla započeti ove jeseni, ministru Šostaru predstavljeni i projekti završetka dogradnje Osnovne škole Nikole Tesle te izgradnje škole Bartola Kašića u gradskim četvrtima Mirkovici i Vinkovačko Novo Selo.

“Prioritet nam je u ovom trenutku škola Bartola Kašića jer je riječ o montažnom objektu prekrivenom azbestnim pokrovom i moramo ići što prije u tu investiciju”, naveo je Karlić.

Karlić je također dodao da je za projekte dogradnje i izgradnje osnovnih škola na području Grada Vinkovaca potrebno osigurati oko 68 milijuna kuna.

Nakon razgovora u gradskoj upravi, ministar Šostar obišao je i Osnovnu školu Bartola Kašića u Vinkovačkom Novom Selu.

Komentiraj

FOTO:Miranda Cikotic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.