Ministar kulture Berislav Šipuš ocijenio je nedobronamjernim zvižduke koji su se čuli u splitskom HNK-u u utorak na večer za vrijeme njegova obraćanja nazočnima na službenom otvaranju 61. Splitskog ljeta.

„To je stvar svake osobe i njezine savjesti, a mislim da ima veze s nepoznavanjem stvari i s nedobronamjernošću“, rekao je ministar Šipuš u srijedu novinarima u Splitu zamoljen da prokomentira nekoliko zvižduka koji su se čuli iz publike za vrijeme njegova govora na otvaranju 61. Splitskog ljeta.

 

  • Ministar Šipuš je u srijedu u splitskoj Galeriji umjetnina posjetio izložbu nedavno preminule hrvatske fotografkinje Marije Braut.

 

Na poteškoće glede organiziranja 61. Splitskog ljeta aludirao je u svom govoru izaslanik predsjednice Republike Andro Krstulović Opara, koji je u utorak na večer službeno otvorio tu manifestaciju.

„Kažu da ovogodišnje Splitsko ljeto nema više nacionalni karakter. Pozdravljam najave ministra kulture (Šipuša) koji želi zakonski regulirati i te kriterije, odajem priznanje gospodinu Golovki (intendantu splitskog HNK-a), njegovim suradnicima i umjetnicima što su unatoč svemu stvorili ovogodišnji festival na radost vjerne ali i buduće publike koja, siguran sam, neće primijetiti izostanak tog atributa“, istaknuo je Krstulović Opara otvarajući 61. Splitsko ljeto. Pri tomu je on rekao kako je nacionalnom karakteru te manifestacije pridonijelo i pokroviteljstvo hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Splitsko ljeto otvoreno je premijerom opera “Samson i Dalila” Camillea Saint-Saënsa, a tijekom 32 festivalska dana umjetnici će nastupiti na 19 lokacija u 52 izvedbe opernih, dramskih, plesnih predstava, koncerata, mjuzikala te izložbi.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.