Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač izjavio je u petak u Varšavi da nije imao nikakve veze s pozajmicom koje je HDZ-u dala tvrtka PPD.

“Čvrsto se zalažem za zakonito i transparentno financiranje političkih stranaka i izbornih promidžbi. Sa spomenutim pozajmicama nisam imao nikakve veze, nemam nikakve veze, niti je bio moj posao da se time bavim”, rekao je Kovač na traženje novinara da komentira navode da je znao za te pozajmice.

“Očekujem da tu kao stranka budemo vrlo transparetni. Nikada nisamo čuo da se o tome razgovara na stranačkim tijelima, ali povrh toga, čujem da je sve bilo zakonito. Međutim, ja osobno nisam s tim nikada imao nikave veze”, rekao je Kovač.

Član HDZ-a Ivica Mlinarević, koji je 2014. bio direktor kampanje Kolinde Grabar-Kitarović za predsjedničke izbore izjavio je u intervju Večernjem listu da su pozajmicu od PPD-a potpisali tadašnji predsjednik stranke Tomislav Karamarko i tadašnji glavni tajnik Milijan Brkić, a da su za to znali još on i Miro Kovač.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.