Srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija nije kriva za odlaganje posjeta predsjednika Aleksandra Vučića Zagrebu i dodao da ne razumije tvrdnje Hrvatske o velikosrpskoj agresiji, kada “u toj zemlji više nema 400.000 građana srpske nacionalnosti.”

“Srbija je spremna za najbolje moguće odnose s Hrvatskom, ali za tako nešto potrebna je i druga strana”, rekao je Dačić čije riječi prenosi N1 televizija.

Dačić je novinarima rekao da Vučić ne bi išao u protokolarni posjet, već da “riješava probleme i da ne bi šuteći prešao preko optužbi uvreda i laži koje se o Srbiji i srpskom narodu čuju u Hrvatskoj.”

“Vučić ne bi išao slušati o velikosrpskoj agresiji. Kako može Vučić otići u Zagreb, a da ne pita hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović gdje je 400.000 Srba koji su živjeli u Hrvatskoj 1991.”, izjavio je šef srpske diplomatije.

Rekao je da ne mora biti posjeta ako je cijena da Srbija šuti.

“Sto puta smo rekli Hrvatskoj da se ostavi optužbi iz prošlosti, pozvali smo na formiranje tijela koji će se baviti otvorenim pitanjima iz prošlosti, a da se suradnja usmjeri na budućnost”, izjavio je Dačić.

Komentiraj