SDP-ovom saborskom zastupniku Orsatu Miljeniću potpuno je neprihvatljiva izjava Mostovog Slavena Dobrovića kako se razgovara o gašenju sisačke rafinerijete, pa je u srijedu najavio da će se njegova stranka tome suprotstaviti.

“To je potpuno neprihvatljivo. Most se navodno zalagao za očuvanje Ine i sisačke rafinerije posebno, a sad imamo situaciju da njihov ministar govori da će se Sisak zatvoriti. Podsjećam da nisu reagirali kad je prije mjesec dana nafta skrenuta u Rijeku, a oni su vlast. Postavlja se stoga pitanje zašto Most u svoja jamstva, primjerice, nije stavio očuvanje Ine nego raspravljaju o nekim drugim stvarima”, rekao je Miljenić novinarima u Saboru.

To, kazao je, izravno ugrožava ne samo egzistenciju stotina ljudi nego cijelog jednog kraja. “Tome ćemo se suprotstaviti na način kako to može opozicija”, poručio je.

HDZ je nazvao “konstantom” koji, ako išta ne mijenja to je odnos prema MOL-u. “Stalno rade u interesu Mađara. Tko god je na čelu HDZ-a, nažalost, prema MOL-u je politika ista. Što god MOL hoće, HDZ će mu dati, a Most im u tome ‘drži štangu’. Most je do prije tjedan dana pričao jedno, jamčili su biračima da će očuvati sisačku rafineriju, dobili su na temelju toga glasove i danas nam govore da je neminovno gašenje rafnerije. Ponovno se ljude vara i to nekoliko tjedana nakon izbora”, poručio je Miljenić.

Komentiraj