Bivši  predsjednik Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) Josip Miljak objavio je u ponedjeljak da se povlači iz stranačkog političkog djelovanja jer aktualna “stranačka i strančarska pravaška scena nema budućnosti”, te je pozvao na trenutno gašenje svih pravaških stranaka “kako bi se spasilo pravaštvo od daljnjeg sramoćenja i propadanja”.

“Nakon 15-godišnjeg aktivnog djelovanja u HČSP-u i obnašanja najviših dužnosti, donio sam odluku kako se potpuno i apsolutno povlačim iz bilo kakvih aktivnosti vezanih uz stranačku politiku i stranku općenito. To činim jer smatram kako ovakva stranačka i strančarska pravaška scena nema nikakvu budućnost, i svaka daljnja aktivnost u takvim uvjetima za mene je postalo uzaludno i besmisleno trošenje energije”, poručio je Miljak u priopćenju.

Kao jedino rješenje vidi trenutno gašenje svih pravaških stranaka. “Time se otvara politički prostor onima koji su dostojniji od nas koji smo do sada vodili pravaške stranke. Nitko kvalitetan neće se uključiti u ovakvu žabokrečinu kako bi i pokušao pomiriti te nepomirljive rogove u vreći. Ako bi se i uključio netko relevantan, još brže bi vjerojatno potpuno sluđen nepostojanjem bilo čega suvisloga u tim skupinama napustio tu scenu i pobjegao glavom bez obzira”, navodi Miljak.

Stoga je pozvao sve pravaške stranke da u interesu pravaške ideje na svojim saborima dogovorno ugase stranke i tako “spase pravaštvo kao svetu hrvatsku nacionalnu ideju od daljnjeg sramoćenja i propadanja”.

Komentiraj