Čelnik Bloka umirovljenici zajedni Milivoj Špika večeras je u Dnevniku Nove TV kazao kako neće podržati mirovinsku reformu, poručujući da se umirovljenici mogu osjećati prevarenima.

Kazao je da ih je prevario predlagatelj, ministrica Šikić. “Hrvatsku nitko nije tjerao da onaj SDP-ov prijedlog i zakon koji su donijeli 2013. da se u mirovinu sa 67 godina ide od 2038. Nitko od nas nije tražio da skratimo na 2028. i nitko nije tražio da povećamo tu penalizaciju. Dakle, to je isključivo odluka koja ide na štetu budućih umirovljenika”, rekao je Špika.

“Ukoliko budemo ustanovili da ministrica Šikić ostaje pri prvom prijedlogu 67 godina umirovljenje 2028. i ukoliko ona ne želi rješavati ovaj problem, rojala, međugeneracijske solidarnosti 4.000 ljudi, onda nije isključeno da zatražimo njezinu ostavku”, najavio je.

Na pitanje kakva je komunikacije unutar Domoljubne koalicije, Špika kaže da je posljednji zajednički sastanak bio davno. “Vlast ovako konfigurirana neće se moći dugo održati, a da bi se održala komunikacija i konzultacija unutar partnera je neophodna. To je put ka uspjehu. Izostanak te komunikacije je put, zna se gdje”, naglašava.

Špika kaže da u Domoljubnu koaliciju nisu ušli da bi bili statisti. “Ako se nastavi ovakva isključivost i ukoliko se gospođa Šikić ne potrudi malo bolje upoznati sa zakonima koji tretiraju rad i mirovinski sustav, onda ćemo morati poduzimati neke stvari. Mi nemamo vremena za nečije igre i da bi se netko naučio”, kaže.

Kazao je da se sada vode igre bez granica’, sve dok hrvatsku Vladu ne bude vodio čelnik jedne ili druge najveće političke opcije. “Tek tada možemo smatrati da je netko od tih stranaka preuzeo odgovornost”, kaže Špika dodajući da je svima u Hrvatskoj jasno vidljivo da način na koji Vlada sada funkcionira ne djeluje.

“Od kada je Vlada formirana, nismo imali priliku razgovarati ni o čemu. Ni o jednoj reformi. Blok umirovljenici zajedno nije sudjelovao ni u čemu”, kazao je Špika. Zaključio je da ova Vlada ili mora početi raditi, ili se resetirati i početi funkcionirati, ili će se ići na nove izbore.

Komentiraj