Glavni tajnik HDZ-a i kandidat za ministra branitelja Milijan Brkić rekao je u utorak da ga premijer Tihomir Orešković još nije pozvao na razgovor, te da očekuje njegov poziv.

“Premijer Orešković me još nije pozvao na razgovor. Očekujem njegov poziv i kada to bude ja ću se odazvati”, kazao je Brkić novinarima nakon sjednica Nacionalnog vijeća HDZ-a, stranačkog Predsjedništva i Središnjeg odbora HDZ-a na kojima je donijeta odluka o održavanju unutarstranačkih izbora.

Dodao je kako se za mjesto ministra branitelja mogu kandidirati svi koji to žele. “Poštujem sve hrvatske branitelje jer se oni 1991. nisu borili ni za HDZ niti SDP već za hrvatsku državu i narod”, naglasio je. Smatra i da Orešković u okviru svojih ovlasti ima pravo tražiti da za tu funkciju bude više kandidata.

Brkić je kazao da mu nije čudno što premijer u dva tjedna od njegove kandidature nije odlučio o novom ministru branitelja. “Ništa mi nije čudno. Demokracija podrazumjeva proceduru i procese. Nekima možda dugotrajne, ali to je tako”, poručio je.

Glavni tajnik HDZ-a, upitan kako komentira optužbe saborskog zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca da je HDZ odgovoran za porast govora mržnje i nasilja prema Srbima, odgovorio je kako on nikoga ne mrzi već ima puno prijetelja Srba koji vole svoju domovinu Hrvatsku.

“Nikoga ne mrzim i nije mi jasno otkud mu taj termin mržnja”, kazao je. Ističe da građani slobodno šeću zemljom i nikome se ne prijeti.

“Hrvatsku javnost i građane ne treba kontaminirati paranojom straha jer nitko u Hrvatskoj nije ugrožen, pa niti Pupovac. Ako je, neka ode tamo gdje neće biti ugrožen”, rekao je.

Brkić, jedan od koordinatora Domoljubne koalicije u Vijeću za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta, na novinarski upit rekao je da to Vijeće  radi i njegovi članovi su u svakodnevnom kontaktu.

Komentiraj

FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.