Nakon Željka Fiolića koji je danas dao izjavu za medije te pozvao nadležna tijela da istraže navodni sukob interesa bivšeg ministra Ivana Vrdoljaka, izjavu za medije odlučio je dati i Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a.

Glavni tajnik HDZ-a, Milijan Brkić, poručio je na konferenciji za medije kako problema u Vladi nema, da SDP neće uspjeti na glasovanju o nepovjerenju prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku te da će Vlada izdržati čitav mandat, piše Dnevnik.hr.

“Koliko znam, on je potpredsjednik vlade. Ne vidim što bi se tako tragično moglo dogoditi da se to promijeni”, kazao je Brkić.

O ultimatumu iz Mosta rekao je kako HDZ na taj način neće s nikim razgovarati. “Partneri ne razgovaraju temeljem ucjena i ultimatuma. HDZ neće to dozvoliti”, poručio je Brkić.

Na pitanje je li između Domoljubne koalicije i Mosta bilo i iskrenog razgovora, Brkić kaže:  “Razgovora ima na puno tema, ali nikakav ultimatum i ucjene.”

O tome hoće li HDZ ostati u koaliciji ako Tomislav Karamarko ode iz vlade, Brkić je kako piše Dnevnik.hr, kazao: “Hrvatska vlada će, uvjeravam vas, izdržati čitav mandat.”

O izglasavanju nepovjerenja Karamarku u Saboru te o tome kako se većina u Mostu upravo tako i izjasnila, Brkić odgovara: “To je bogatstvo demokracije, tako i u ovom slučaju. Budite sigurni da će SDP doživjeti poraz na glasovanju, ali ne znam čemu tolika nervoza, imamo još tri tjedna do glasovanja.”

 

Komentiraj