Predsjednik Istarskoga demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić, komentirajući u srijedu za Hinu sastav Vlade, izrazio je žaljenje što nijedan ministar nije iz Istre jer Istra, kako je ocijenio, “kao lokomotiva razvoja Hrvatske zaslužuje imati svojeg predstavnika u izvršnoj vlasti, a dosadašnji ministar turizma Anton Kliman radio je jako dobro”.

Kako je rekao, iako  je odabir ministara isključivo odluka mandatara Andreja Plenkovića, žao mu je što nijedan ministar nije iz Istarske županije.

“Dosadašnji ministar turizma Anton Kliman jako je dobro i korektno radio svoj posao i ne vidim razlog zbog kojeg više ne bi trebao biti ministar turizma”, rekao je Miletić i dodao kako želi vjerovati da to nije pokazatelj odnosa Vlade prema Istri. Istodobno je podupro to što se “Plenković odmaknuo od radikalnoga, nacionalističkog krila HDZ-a”.

“Nadam se da će nova Vlada biti korektna prema Istri i da će respektirati važnost ključnih projekata za našu regiju, poput dovršetka izgradnje i opremanja pulske bolnice, završetka gradnje Istarskog ipsilona u punom profilu te da ni u kojem slučaju neće dovoditi u pitanje već počete projekte”, rekao je Miletić. Zabrinjavaju ga informacije koje dolaze od predstavnika Mosta da se Istru želi ukinuti kao samostalnu županiju te najave Mosta o financijskom udaru na lokalne zajednice koje su najbliže građanima. Time se, smatra on, želi dodatno centralizirati Hrvatsku, a lokalne sredine ostaviti bez elementarnih financijskih sredstava za funkcioniranje.

“Poručujem kako ćemo se mi protiv takvog odnosa vrlo glasno boriti”, istaknuo je predsjednik IDS-a Boris Miletiću izjavi za Hinu.

Komentiraj

FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.