Predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić rekao je u ponedjeljak navečer u Pazinu nakon sjednice Predsjedništva stranke kako dodatnih tjedan dana razgovora s predstavnicima Mosta nezavisnih lista nije puno ako su namjere “dobre i konstruktivne”, ali da je svaki dan previše ako se, kako je rekao, “pokušava spojiti nespojivo”.

“Kao što je poznato, stranke lijevo-liberalnog centra u duhu zajedništva poduprle su kandidata Mosta za predsjednika Sabora, što međutim nije urodilo plodom i Sabor nije konstituiran. Smatram da se već tada jasno vidjelo tko je za dogovor,” kazao je Hini Miletić. Da je tad postignut konsenzus, Sabor bi se već konstituirao i počeli bismo raditi, dodao je.

“No ako se ni to nije moglo dogoditi, kako bi mogli, na takav način, izabrati mandatara vlade,” pitao je Boris Miletić i dodao da “dodatnih tjedan dana razgovora nije puno, ako su namjere dobre i konstruktivne”.  Međutim, ako se pokušava “spojiti nespojivo, držim da je svaki izgubljeni dan previše”, rekao je.
“Jasno je da je odluka upravo na Mostu. Bez njihove odluke nije moguće sastaviti parlamentarnu većinu. Ukoliko Most ne moze donijeti odluku, onda bi bio red to priopćiti svim stranama i prije svega hrvatskoj javnosti,” zaključio je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Komentiraj