Dosadašnji pulski gradonačelnik Boris Miletić,  nakon što  je pobijedio u prvom krugu s 51,83 posto glasova na lokalnim izborima, poručio je u nedjelju iz stožera IDS-a kako su ovi izbori bili “još jedan festival demokracije i još jedna pobjeda Istre i istarskih vrijednosti”.

Zahvalivši se koalicijskim partnerima i građanima koji su poduprijeli njegovu kandidaturu Miletić je rekao da su na izborima pobijedile “istarske vrijednosti, istarski način života, suživota, tolerancije, antifašizma i napretka”.

“Ostvarili smo fenomenalan izborni rezultat, imamo porast na razini Istarske županije od 13 posto, ali i u Puli gdje je ostvaren porast od sedam posto za Gradsko vijeće, a imamo gradonačelnika u prvome krugu”, istaknuo je Miletić dodavši kako je na izborima “Istra poslala vrlo jasnu poruku političkom Zagrebu”.

“To je Istra koja njeguje istarske vrijednosti, suživot, međusobno uvažavanje, građanska prava. To su vrijednosti koje je Istra poslala Zagrebu, vrlo snažno, i siguran sam da su nas jako dobro čuli”, poručio je Miletić dodavši kako je ponosan što je Istra “oaza suživota, mira, tolerancije i napretka”.

“Vidimo što se događa u ostalim dijelovima Hrvatske, gdje vidimo marširanja kojima se žele umanjiti građanska prava. Stoga je sreća raditi i djelovati u Istri”, zaključio je Miletić.

Novoizabrani istarski župan Valter Flego, koji je u prvom krugu dobio potporu birača od 65,6 posto, kazao je kako je IDS na ovim izborima pokazao da dosljednost nema cijenu, te jedinstvo i snagu.

“Najteži izbori su u općinama, gradovima i županijama. Tu ne možete ništa sakriti, svi se znamo i na tim izborima mi smo ostvarili sjajan rezultat”, kaže Flego.

Komentiraj