– Predsjednik Istarskoga demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić rekao je o novoj Vladi da ponajprije treba vidjeti kako će se postaviti prema temeljnim građanskim pravima i vrijednostima, kakvo će stajalište zauzeti o manjinskim pravima te što će se učiniti u vezi s decentralizacijom zemlje.

  Kad je riječ o decentralizaciji, rekao je kako treba vidjeti hoće se li se, kao u prošlosti, “neefikasno upravljati svime iz jednog centra, ili će se regijama i gradovima omogućiti veće ovlasti i veća efikasnost”.   S tim u vezi, treba pričekati prve korake nove Vlade, rekao je a životopis mandatara Tihomira Oreškovića ocijenio impresivnim.

“On ima poslovnog iskustva, a pojedini predloženi ministri manje su poznati široj javnosti pa ćemo morati pričekati i vidjeti koji će biti njihovi novi konkretni potezi”, istaknuo je Miletić.

Komentirajući  kandidaturu  Istranina Antuna Klimana (HDZ) za ministra turizma, Miletić je istaknuo kako je “IDS u prošlom mandatu iznimno kvalitetno vodio taj resor”.

“Letvicu smo podigli jako visoko, iza nas je rekordna turistička sezona, a novi ministar imat će izazov pokušati održati postojeću razinu razvoja turizma i po mogućnosti unaprijediti ju. Ostavljamo sređen resor, bez ikakvih ‘kostura u ormarima’, a da je letvica visoko postavljena i podignuta – to je sigurno tako”, rekao je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Komentiraj