Pregovori dviju koalicija s MOST-om o slaganju Vlade još uvijek traju. U emisiji Hrvatskog radija “U mreži prvog” političku situaciju su analizirali Vedran Đulabić sa zagrebačkog Pravnog fakulteteta, Milica Vučković s FPZ-a te Anđelko Milardović, javlja HRT.

“Na proces pregovora Mosta i vodećih koalicija gledam s nadom u povoljni ishod – da se ova priča materijalizira u vidu formirane Vlade”, konstatirao je politolog Anđelko Milardović. Međutim, on se boji, kako je rekao, najgoreg rješenja jer nas “prema izjavama direktora Mostogradnje d.d. Bože Petrova možda čekaju i novi izbori”.

“Izgleda da će prije doći do 3. svjetskog rata nego što će Hrvatska dobiti Vladu”, zaključuje.

On smatra da Hrvatska ima tri mogućnosti: prijeći preko Mosta, Most dići u zrak ili skočiti s Mosta. Čelnicima MOST-a je poručio kako trebaju preuzeti odgovornost.

“Preuzmi, brate odgovornost – preuzmi pet ministarstava i kreni u reforme”, poručuje Milardović.

Milica Vučković smatra kako su se pregovori pretvorili u priču bez kraja. Petrovu, s jedne strane, nedostaje argumenata za priklanjanje jednoj ili drugoj opciji, a koalicije odbijaju zajedničku vladu. Ona smatra da je cijela situacija iznenadila MOST.

Vedran Đulabić je konstatirao kako ne možemo govoriti o tome da smo ušli u krizu. “Od dana kad predsjednica nekome preda mandat kreće rok od 120 dana”, rekao je Đulabić.

Komentiraj

FOTO:Youtube / HRT
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.