Predsjednik SDP-a Zoran Milanović rekao je u četvrtak da je nezadovoljan oslobađajućom haškom presudom “političkom kriminalcu” i “krvniku hrvatskog, bošnjačkog ali i srpskog naroda” Vojislavu Šešelju i ocijenio da je netko loše uradio svoj posao.

“Nezadovoljan sam presudom, netko je loše odradio posao. Šešelj je bio krvnik hrvatskog, bošnjačkog, ali i srpskog naroda, jer je takva politika strahovito puno koštala srpski narod u Hrvatskoj”, komentar je Zorana Milanovića, predsjednik SDP-a na presudu haškog suda Vojislavu Šešelju.

“Radi se o slučaju koji nije krvni delikt. Čovjek je bio politički kriminalac, huškao je na rat i za to nije osuđen. Svima je jasno da je kriv, ali sud je u prvom stupnju rekao tako. Nemojmo ni mi u Hrvatskoj potpirivat strasti. Ide to dalje svojim putem i smjerom. Pravda je spora ali dostižna”, rekao je Milanović podsjećajući na presude hrvatskim generalima.

Na upit novinara kako “komentira najave iz HDZ-a o izvanrednoj sjednici Sabora”, Milanović je rekao da “HDZ ne može ništa, nego plašiti ljude Srbima, Šešeljem, komunistima, nenarodnom vlašću.”

“To nije prijetnja Hrvatskoj, imamo i većih problema”, rekao je Milanović i napomenuo da takva presuda smeta i iritira.

U četvrtak je iz Hrvatskog Sabora priopćeno da je izvanrednu sjednicu Sabora zatražio saborski Odbor za ratne veterane. Kako se navodi, Odbor traži od predsjednice Republike i predsjednika Vlade da sazovu izvanrednu sjednicu Sabora na kojoj bi se zaključkom trebao odrediti prema radu Haškog suda u slučaju Šešelj i odnosu prema zločinu počinjenom u Hrvatskoj.

Milanović je presudu Šešelju komentirao uoči unutarstranačkog predizbornog skupa SDP-a u Novoj Gradiški. Na upit novinara, tijek kampanje ocijenio je džentlmenskim u usporedbi s unutarstranačkim kampanjama u SAD-u.

Komentiraj

<
FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.