Predsjednik SDP-a Zoran Milanović odbacio je u ponedjeljak tvrdnje šefa HDZ-a Tomislava Karamarka da SDP nema gospodarski program, rekavši da takve ocjene dolaze iz “žicoljubne koalicije” čiji je program “dolina suza i bolnih rezova”.

“Naš je program napisan, ovih ćemo ga dana usuglasiti s koalicijskim partnerima, a njihov je dolina suza i bolnih rezova. To je jedna žicoljubna koalicija, oni vole žicu”, rekao je šef SDP-a zamoljen da komentira tvrdnje iz glavne oporbene stranke da SDP nema gospodarski program.

O eventualnoj poslijeizbornoj koaliciji s Milanom Bandićem, a o čemu pišu neki mediji, Milanović je rekao da je vidio te napise, ali da ne zna što bi o tome rekao.

“Ne znam hoće li ta stranka uopće ući u Sabor. Bandić je gradonačelnik Zagreba, on neće biti u Saboru”, rekao je Milanović koji smatra da koalicija “Hrvatska raste” ima vrlo izgledne šanse dobiti parlamentarne izbore.

 

  • “Bit će tijesno, ja nisam opsjenar i ne tvrdim da naša koalicija vodi s 10 posto. To fantaziranje je tipično za ove druge”, rekao je Milanović podsjetivši da po hrvatskom Ustavu mandat za sastavljanje Vlade mora dobiti onaj tko je u stanju okupiti parlamentarnu većinu.

 

“Tko želi ići u koaliciju s Karamarkom i Vasom (Milijan Brkić) i tko želi da Karamarko bude hrvatski premijer. Sigurno je da ima i takvih, ali pitanje je koliko”, rekao je Milanović i izrazio uvjerenje da će on nakon izbora okupiti širu koaliciju za Hrvatsku koja raste i ponovo postati premijer.

Zamoljen da komentira odluku Ustavnog suda o ukidanju pojedinih odredaba izbornog zakona naveo je da je taj zakon iniciran u Hrvatskom saboru.

“Vlada je bacila oko na to (prijedlog) i nije se htjela u to izravno uplitati”, rekao je premijer Milanović dodajući da nije stigao pročitati obrazloženje Ustavnog suda.

No, ipak je rekao kako ga zbunjuje zašto je ukinuta odredba o potrebi prikupljanja 1500 potpisa za kandidaturu stranačkih listi i koga bi to moglo diskriminirati.

Komentiraj