Predsjednik Vlade Zoran Milanović  ocjenio je u subotu riskantnim poteze Rusije u Sriji rekavši kako podupire  i rusku i američku intervenciju ako će ona zaustaviti rat u toj zemlji, ali da su Hrvatskoj saveznici „prije svega Amerikanci“.

„Ako će zaustaviti (rat) podupirem i rusku i američku intervenciju, ali nisam siguran da hoće, ali ako hoće, podupirem. Nama su ipak saveznici prije svega Amerikanci“, izjavio je premijer Milanović u Pločama odgovarajući na pitanje u vezi s aktualnom krizom u Siriji.
Na dodatni novinarski upit kako komentira ruske napade u Siriji, Milanović je rekao da  „napadaju i jedne i druge; to može rezultirati daljnjom eskalacijom sukoba, to je prilično riskantno ponašanje“, dodao je.
Premijer Milanović je u subotu i u Dubrovniku na medijske upite komentirao rusku intervenciju u Siriji.

Na podsjećanje novinara u Pločama kako je u Dubrovniku izjavio da „podupire Rusku intervenciju u Siriji ako će zaustaviti rat“, Milanović je pojasnio da je „vrlo oprezno rekao i ogradio se od toga da se to protumači kao podrška sama po sebi“.
„Riskantno je; možda doprinese završetku sukoba (u Siriji), a bitno je da se taj sukob završi“, naglasio je premijer Milanović pojašnjavajući svoje stajalište u vezi s najnovijim događanjima u Siriji.
Na upit može li se ratna atmosfera u Siriji preliti na Hrvastku pošto bi mogao uslijedi novi val izbjeglica, premijer Milanović je rekao – “U Hrvatsku ne“.
„Njemačka, Njemačka, Njemačka i Grčka i Turska su ključ problema, a ovi mali koji se okolo javljaju i galame. … Moramo biti svjesni da smo mi mala zemlja koja je koridor, nismo mi tu prevažan faktor i bitno je da zašititimo sebe. A ovi koji žele braniti kršćanstvo od islama neka se vrate u 12 stoljeće“, izjavio je Milanović.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.