Zoran Milanović obrušio se na HDZ nakon iznenadnih prekida pregovora s MOSTOM koji je SDP optužio za  “vrbovanje pojedinih zastupnika”. Milanović je izjavio da je uvjeren da HDZ sada provodi  svoju “policijsko-obavještajnu operaciju” o čemu je u današnjem broju od 22. prosinca pisao Nacional, otkrivajući detalje o tome kako se ta operacija provodi.

Čelnik SDP-a i koalicije Hrvatska raste Zoran Milanović  je opovrgnuo tvrdnje predsjednika Mosta Bože Petrova da je SDP proteklih dana nagovarao zastupnike Mosta da u slučaju da pregovori propadnu podrže Milanovića kao mandatara, nazvavši te optužbe “nelogičnima” jer je SDP pristao na sve što je Most tražio.

Milanović je na konferenciji za novinare ustvrdio da je na pregovorima u ponedjeljak navečer s Mostom gotovo sve dogovoreno te da su, uz premijersko mjesto za Petrova, pristali i da Mostu pripadne sedam ministarstava i čelne funkcije u još nekoliko tijela, poput Hrvatske narodne banke, Apisa i Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

“Pristali smo na sve to i postavlja se logičko pitanje koga bismo u takvoj situaciji uopće zvali i što bismo mu uopće mogli ponuditi”, rekao je.

Kazao je kako je SDP Mostu nudio stvarnu i iskrenu podršku, uključujući i potpise svih koji su njega (Milanovića) već podržali kao mandatara.

Upitan što dalje očekuje, kazao je kako je sada sve na predsjednici Kolindi Grabar Kitarović. “Sada je na predsjednici da pokaže je li državnica. Nadam se da jest i da neće dopustiti da ne znam kakve metode prevladaju”, rekao je Milanović, koji je uvjeren kako “HDZ sada provodi svoju policijsko-obavještajnu operaciju”.

Komentiraj