Predsjednik SDP-a i prvi čovjek koalicije Hrvatska raste Zoran Milanović izjavio je u utorak na Pantovčaku kako vjeruje da će između Božića i Nove godine biti postignut dogovor s Mostom nezavisnih lista i njegov čelnik Božo Petrov imati dovoljan broj potpisa da od predsjednice Republike Koline Grabar-Kitarović dobije mandat za sastavljanje Vlade.

 “Naš stav znate, pregovaramo i mislimo da će između Božića i Nove godine biti sve dogovoreno i da će Petrov imati dovljan broj potpisa da dobije mandat”, rekao je Milanović novinarima nakon četvrtoga kruga konzultacija s predsjednicom Republike.
Odbacuje nagađanja da je “nešto zapelo” i kaže kako je želja da se postigne dogovor o cjelovitom paketu jedini razlog što Petrov već danas nje došao na Pantovčak sa 76 potpisa potpore izabranih zastupnika. “Pregovaramo, idemo za cjelovitim paketom. To je jedini razlog”, rekao je.

Pretpostavlja da će predsjednica Republike prihvatiti njihov zahtjev da dobiju još nekoliko dana za pregovore i smatra kako bi ih trebali dobiti jer se sada “nazire dogovor”.
“Situacija je drukčija od zadnjih konzulatcija. Sad se nazire jedan dogovor. Jučer smo pregovarali, a i sad idemo na pregovore s Mostom i očekujemo da ćemo između Božića i Nove godine imati cjeloviti paket i onda može početi cijela procedura”, kazao je.
Milanović dodaje kako tjedan dana nije dug rok budući da se “iskorak vidi”. “Vidi se jedan iskorak, jedan kraj”, ponavlja.

Na pitanje novinara, kazao je i kako smata da je Most cjelovit, a na primjedbu da je Petrov prethodnih dana kazao kako će doći do novih izbora ako danas ne bude poznat mandatar Vlade, Milanović je odgovorio da se “to promijenilo, kao i neke druge stvari”.

Komentiraj

PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.