Predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović u petak poslijepodne je telefonski razgovarao s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, s kojom se suglasio kako problem s izbjegličkim valom mora biti riješen na vanjskim granicama EU.

Banski dvori priopćili su kako su premijer Milanović i kancelarka Merkel raspravili situaciju s izbjeglicama u Hrvatskoj, koja se vrlo brzo razvija.

Premijer je upoznao kancelarku s naporima koje Hrvatska poduzima u cilju da u potpunosti upravlja situacijom u skladu sa svojim obvezama, ali u svakom trenutku osiguravajući da se prema svim migrantima postupa humano i s ljudskim dostojanstvom.

Suglasili su se da problem mora biti razriješen na vanjskim granicama Europske unije, stoji u priopćenju.

Glasnogovornik Vlade Nikola Jelić rekao je Hini da su Milanović i Merkel razgovarali na obostranu inicijativu, a razgovor je trajao oko 45 minuta.

Komentiraj

FOTO:epa
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.