Predsjednik Vlade i predsjednik SDP-a Zoran Milanović u Puli je u petak još jednom poručio kako je IDS potreban vladajućoj koaliciji, da je bio dobar koalicijski partner te da je dijelom i zaslužan za uspjehe ove Vlade.

“IDS trebamo u koaliciji, on je dio ove uspješne Vlade, a njihov je ministar, premda će mnogi reći kako se radi o nešto lakšem ministarskom mjestu, bio jako dobar. To je jedan ozbiljan posao koji se u konačnici isplatio te stoga pozivam IDS da nam se pridruži” – izjavio je Milanović.

Kako je rekao, s obzirom da se izbori bliže “nek’ u IDS-u još malo razmisle pa nek’ vide i donesu konačnu odluku”

“Treba napraviti sve da se ne vratimo u mrak, da nastavimo dalje i da zajedno isplovimo na široke oceane i mora gdje nam je uostalom i mjesto, a ne u crnoj zabiti. IDS je dio ove uspješne priče” – rekao je predsjednik SDP-a Milanović.

Najavio je da će koalicijski sporazum biti uskoro potpisan.

“Trebali smo u srpnju pa smo odgodili. Nema pritiska, moramo se dogovoriti o još nekoliko detalja, jer to su za stranke, kako za veće tako i za manje, egzistencijalno bitne stvari. Pitanje je dana” – rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

 

  • Govoreći o dovršetku izgradnje Istarskog ipsilona, istaknuo je kako će Vlada s timu vezi napraviti sve što može, iako postoji Europska komisija.

 

“Neću i ne želim davati obećanja iza kojih ne stojim. Ono što mogu obećati je to da ćemo napraviti sve što možemo da se Ipsilon izgradi do kraja, no postoje neke mjere koje nisu u našim rukama, nego u rukama Europske komisije. To je sve, a to prijatelji iz IDS-a znaju i svjesni su toga” – kazao je Milanović.

Nije istina, rekao je, ono što tvrde neki mediji da ih IDS drži u šaci zbog Ipsilona.

“IDS nas ne drži u šaci, niti mi njih”, rekao je Milanović.

Nije htio komentirati informacije da su se brojni bivši članovi SDP-a u Istri učlanili u Josipovićevu stranku Naprijed Hrvatska, istaknuvši pritom kako “nije upoznat s time, da ima ozbiljnog posla te da svatko bira svoj put”.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Daniele SPONZA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.