HAH

Ministarstvo poljoprivrede u četvrtak je obavijestilo javnost o opozivu proizvoda MAXXES Man´s success, u kojem je utvrđena nedozvoljena farmakološka supstanca sildenafil, objavljeno je na stranicama Hrvatske agencije za hranu.

Radi se o proizvodu MAXXES Man´s success, LOT 01, najbolje upotrijebiti do 30.04.2020., blister pakiranje s jednom tabletom težine 0,53g. Proizvođač navedenog proizvoda je tvrtka GOLDIM s.r.o., Republika Češka, distributer za Republiku Hrvatsku je tvrtka DONET MEDICUS d.o.o., Ilica 143, Zagreb, na tržište ga stavlja tvrtka dm – drogerie markt d.o.o., Kovinska 5, Zagreb.

Proizvod, dodaju, sadrži sildenafil u koncentraciji od 48,4 mg/kg. Prisutnost sildenafila nije dopuštena u proizvodima koji su odobreni kao dodaci prehrani.

“Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 178/2002 Europskog parlamenta i Vijeća o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane”, priopćio je HAH.

Komentiraj