Najdulji prometni koridor u Europi, VIIA Britanica, koji povezuje Španjolsku s Velikomu Britanijom preko Francuske, prekinut je prošlog tjedna i neće biti otvoren najmanje do rujna zbog sve češćih upada migranata koji žele stići do Engleske, objavila je VIIA u ponedjeljak.

 

“Radimo s raznim stranama kako bismo pronašli dodatna rješenja i nastavili aktivnosti što prije”, rekla je glasnogovornica VIIA za agenciju France presse i precizirala da je posljednji vlak prešao Francusku u nedjelju u smjeru sjever-jug.

Luka Calais, na sjeveru Francuske je u petak objavila da obustavlja liniju, pokrenutu 30. ožujka s tjednima zakašnjenja, radi blizine migranata u luci Calaisa.

Luka Calais je u priopćenju utvrdila posljednjih tjedana da migranti sve češće upadaju u tegljače koje prevoze vlakovi, čije pruge prolaze blizu “Džungle” u Calaisu gdje živi oko 4500 migranata, prema podacima vlasti i 6100 prema podacima udruga.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.