Jedna od najzabavnijih Shakespearovih komedija ‘San ljetne noći’ prikazuje se na ovogodišnjem Midsummer Scene Festivalu na dubrovačkoj tvrđavi Lovrjenac.

Četvrto izdanje festivala na radost brojne hrvatske publike i gostiju održava se do 5. srpnja.

Čarobni Lovrjenac savršena je kulisa za prikaz ove komedije jednog od najizvođenijih svjetskih dramatičara Williama Shakespearea i to na izvornom dijalektu engleskog jezika. Ovih dana su u Reopublici Hrvatskoj i Gradu Londonu završene audicije za ovoljetno izdanje festivala, a glumačke prijave za uloge su stigle iz gotovo cijelog svijeta.

“Festival iz godine u godinu raste. Međunarodna gostovanja u Beču te na Bermudima potvrda su kvalitete programa i produkcije koju smo postavili. Ovog ljeta pred nama je novi izazov. ‘San ljetne noći’ igrat će se u novom ruhu, s novom glumačkom postavom te u novom prostornom riješenju na Lovrijencu”, najavila je nedavno producentica Darija Mikulandra Žanetić.

Shakespearova komedija ‘San ljetne noći’ jedna je od njegovih najljepših i najrazigranijih komedija. Radnja se odvija upravo u lipnju za vrijeme ljetnog solsticija, a obiluje zapetljanim ljubavnim odnosima i pogrešnim identitetima postavljajući vječno pitanje – Što je ljubav?

Ovog ljeta na poseban način će se susresti i dvojica velikana svijetske književnosti, William Shakespeare i Marin Držić.

Festival se u suradnji s Domom Marina Držića pridružuje obilježavanju 450-te obljetnice smrti najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića kroz program Držić meets Shakespeare.

Shakespearova i Držićeva djela se do dan danas uspoređuju te postoji teorija da je proslavljeni engleski pisac bio dobro upoznat s Držićevim djelima.

Predstava će se prikazivati svaku večer do 5. srpnja.

Komentiraj