Slavni redatelj Quentin Tarantino naišao je na brojne kritike policije diljem Amerike, nakon što je sudjelovao u prosvjedu protiv policijske brutalnosti. Toliko je to zasmetalo ‘plavcima’ da su pozvali na bojkot Tarantinovih filmova.

Tarantinovog kolegu Michaela Moorea najviše zabrinjava jedna stvar – zašto više osoba iz Hollywooda ne stane iza Tarantina. Redatelj brojnih kultnih filmova poput ‘Od sumraka do zore’, ‘Kill Billa’ i ‘Odbjeglog Djanga’ u petak je gostovao u showu Billa Mahera kako bi objasnio da ne misli da su svi policajci ubojice, ali i istaknuo kako ‘plavi zid’ mora pasti.

Moore je nedavno na Instagramu podržao Tarantina. “Ostani jak. Oni su samo uplašeni i šokirani što se poznat i cijenjen bijelac usudio progovoriti”, napisao je autor ‘Fahrenheita 9/11’ na Instagramu.

“Ima li bijelca u ovom gradu, u ovoj industriji koji su stali uz Tarantina?”, upitao se Moore u razgovoru za Hollywood Reporter. Prošlog su tjedna, ipak, glumci Viggo Mortensen i Jamie Foxx stao u obranu Tarantina, iako je Hollywood ostao prilično nijem na svađu Tarantina i policijskih sindikata.

Hoće li bojkot, na koji poziva policija, uspjeti vidjet ćemo na Božić, kada u američka kina stiže najnoviji Tarantinov film ‘The Hateful Eight’.

Komentiraj

FOTO:EPA/PETER FOLEY
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.