Velika Britanija “ne može očekivati iste povlastice kakve je imala prije”, upozorila je u utorak njemačka kancelarka Angela Merkel u Bundestagu.

“Tkogod napusti obitelj, ne može očekivati iste povlastice koje je imao prije a da nema i obveze”, rekla je Merkel na posebnom sastanku u Bundestagu.

Ona je istaknula da neće biti rasprave s Velikom Britanijom o okviru izlaska iz EU, ni formalne ni neformalne, dok London službeno ne pokrene Članak 50 koji se odnosi na izlazak zemlje članice iz EU-a.

Merkel je uoči dvodnevna summita EU-a u Bruxellesu, koji je posvećen britanskoj odluci o napuštanju bloka, poručila Britancima da u pregovorima neće moći birati samo ono što njima odgovara.

Također je rekla da Njemačka želi zadržati bliske odnose sa Britanijom i dodala je da je sada važno izbjeći  sve mjere koje bi mogle ohrabriti druge zemlje da napuste EU.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.