Njemačka kancelarka Angela Merkel je u svojoj redovitoj video poruci objavljenoj u subotu integraciju izbjeglica u tržište rada označila kao jedan od najvažnijih društvenih ciljeva sljedećih godina.

“Moja je želja dobra suradnja između politike i gospodarstva kako bi se što više izbjeglica što prije uključilo u procese na njemačkom tržištu rada”, rekla je Merkel u redovitoj

video poruci kojoj je ove subote tema bila odnos prema gospodarstvu i skorašnji njezin govor na danima njemačkih poslodavaca sljedećeg utorka.

Kancelarka je pohvalila spremnost njemačkog gospodarstva da izbjeglicama ponude mjesta za izobrazbu.

Istodobno je najavila da će država preko svojih institucija poput Saveznog ureda za migracije i izbjeglice ponuditi jezične tečajeve.
“Poznavanje jezika je ono što poduzeća očekuju od novih vježbenika i radnika”, rekla je Merkel.
Istodobno je naglasila potrebu ulaganja “velikih napora” kako Njemačke tako i Europske unije i cjelokupne međunarodne zajednice za uklanjanjem razloga zbog kojih
izbjeglice napuštaju svoje domove.
I njemački javni medijski servisi počeli su pojačano producirati sadržaj koji bi trebali pospješiti integraciju izbjeglica u njemačko društvo.
“Kao prvo želimo pomoći pri orijentaciji u Njemačkoj, objasniti najjednostavnije stvari poput one kako recimo kupiti autobusnu kartu ili kako razdvajati otpad. U drugom
koraku ćemo producirati video-spotove ozbiljnijeg sadržaja s recimo dnevnopolitičkim temama

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.