Vođa skupine za samoobranu koji je sudjelovao u potrazi za 43 nestala studenta ubijen je hitcima iz vatrenog oružja u subotu navečer blizu Acapulca, doznaje se u nedjelju od meksičkih pravosudnih vlasti.

Tijelo Miguela Angela Jimeneza pronađeno je u subotu navečer “za upravljačem taksi kombija uz autocestu od Acapulca do Ciudad de Mexica, kod sela Xaltianguis”, objavile su vlasti države Guerrera, na jugu zemlje.

 

  • Mjesna policija u Ayotzinapi je 43 studenta predala kartelu Guerreros Unidos po nalogu gradonačelnika Josea Luisa Abarce i njegove supruge.

 

 

Jimenez je 2013. osnovao skupinu za samoobranu koja se borila protiv napada narkokartela a bila je član Saveza naroda i organizacija Guerrera (UPOEG) u okviru koje je vodio potragu za 43 studenta nestala u rujnu 2014.

Miguel Angel Jimenez je zajedno s obiteljima nestalih studenata sudjelovao u pretraživanju terena i obavijestio je vlasti o nekoliko zajedničkih grobnica koje su otkrili blizu Iguale.

Mjesna policija u Ayotzinapi je 43 studenta predala kartelu Guerreros Unidos po nalogu gradonačelnika Josea Luisa Abarce i njegove supruge.

Kako navode vlasti, ta skupina je zatim pobila i spalila studente zamijenivši ih sa suparničkim kartelom. Dosad su pronađeni ostatci samo jednog studenta.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.